Lezajlott a második csata
Koricsánszky Csaba
2016.06.07 11:22:52

2016. június 4-én megrendezésre került az "Áporkai Kihívás", amely a kárpátmedencei hadjárat második állomása volt idén. Nagyon kellemes, meleg, napos idővel indult a nap, aminek köszönhetően 11 órára már patakokban folyt rólunk a víz, és akkor még csak a kihívás felénél jártunk.

A kihívásra rátérve, Cselőte Péter és a Csodaszarvas egy erős, nehéz megmérettetést szervezett, amit még külön nehezített, hogy a héten feltárcsázták - az addig jó szerkezetű, kemény - talajt, így elég puha homokban sétáltunk és lőttünk egész nap. Ez sajnos sokaknak nem kedvezett, rengeteg vessző eltűnt, több embernek is bosszúságot okozva.

Delelőn járt már a nap, mikor esőfelhők kerekedtek észak-nyugat felől, ami egy kicsit meg is áztatott minket. Ekkor kezdtük meg a kihívás nehezebb részét. A tóparton felállított célokra való lövést. 80 és 100 méterre egy álló alakot szimbolizáló lekerekített vesszőfogóra lőttünk, fele annyi vessző, viszont dupla pontért. Majd a tó átlövés következett, a női versenyzőknek ~180 méterre volt kihelyezve a cél, amely a tó északi partján helyzekedett el, egy zónával karöltve. A férfiaknak pedig ~250 méter, a gátról a partig lőni. A kedvezőtlen időnek köszönhetően sokan a tóba lőttünk, aminek Cselőtei Tomi barátom biztosan nagyon örült, mert a - mindszenti mondással élve - 2.77-es vízben neki kellett úszkálni a vesszőkért.

Mikor a gátról átértünk az értékeléshez, elkezdett kicsit szemerkélni az eső. Gondoltam nem áztatom el magam felkaptam az esőkabátkámat - jól döntöttem, ugyanis 2 perc múlva olyan zuhi lett, mintha dézsából öntenék.

Szóval a változó időjárás, és a nehéz verseny ellenére is jó eredmények születtek. A legtöbb pontot Solymosi János (Nap Párducai) lőtte 92 ponttal (hadjáratban ~23%)

Az eredmények hamarosan felkerülnek a hadjárati listába, ami szépen számol, de egyelőre még nem készült el a megjelenítő felület, ehhez továbbra is türelmet kérek, dolgozok rajta.