Márciusi erőpróba

A Kárpát-medencei Hadjárat elsõ viadala!

Vitalitás SE Balassagyarmat íjászai már ötödik alkalommal kihívást hirdetnek mindazoknak az íjászoknak, kik elég erőt és elszántságot éreznek magukban a következőkben leírt próba teljesítésére!!
A seregszemle célja:
- Olyan terepviszonyokon és távolságokon használni íjainkat, amelyek 700 évvel ezelőtt még mindennaposak lehettek, harcok és vadászatok során.
- Az íjak, vesszők és nem utolsó sorban az íjászok teljesítményének minél nagyobb és hatékonyabb kihasználása és felmérése.
- Az összetett terep adottságait a lehető legjobban kihasználó, látványos, nézők számára is áttekinthető, az íjászat iránt érdeklődést keltõ verseny teljesítése.
- Kialakítani egy versenyrendszert, mely kapcsolódik az olyan találkozókhoz, mint a Párduc Próba, Magyar pajzslövés, Kis Párduc Próba, Rákosmenti csata, WTAF pályaverseny és az Elődeink ösvényein megmérettetések.
- Íjászok közötti kapcsolatok ápolása, új ismeretségek kötése, egymás tudásának, stílusának, eszközeinek tanulmányozása, tapasztalatok cseréje.

Helyszín, idõpont: Gyülekezés,
Regisztráció: Patvarc faluház, 2016.03.26. 08 órától;
9 órakor megnyitó, majd kivonulás a pályára;
9:30-kor első lövés.

Rövid leírás: Változatos domborzati viszonyok között 50-tõl 150 méterig elhelyezett célokra összesen 126 lövés leadása, majd egy távolodó céllövés, ami 20 méterről indul és 5 méteres ugrásokkal távolodik a céltól.

Kategóriák: Korosztályi és nemenkénti bontás nincs.
Íjtípusokra nincs megkötés, bárki bármilyen íjjal és vesszővel indulhat.

Szabályok Körverseny: 6 darab 2D-s cél, a célok 1-25 méteres szintkülönbséggel kihelyezve.
Beállásonként a feladatok leküzdése 7 db vesszővel történik.
A célok körül a távolság 10%-át kitevő átmérőjű oktogon lesz kijelölve, mely találati zónaként a találat 1/3-át éri.
3 kör körönként 5-15% távolságkülönbség. Körönkénti lõvonal színekkel jelölve. (sárga, piros és kék zászló)

Pontozás: cél eltalálása 3 pont, zónalövés 1 pont.
Meglőhető összes pontszám 378 pont.

Távolodó-lövés szabályai: Minden résztvevő 3 vesszővel indul, minden fordulóban legalább 1 értékelhető lövést le kell adnia. (ha ez elsőre sikerül nem kell többet lőnie abban a körben) A célt tévesztett vesszõket nem kapja vissza.
A verseny addig tart, míg elfogynak a vesszők.
Pontozás: minden leküzdött távolság 2 pont. Amennyiben az utolsó távolságnál többen együtt hibáznak, szétlövéssel döntik el az eredményt.
Induló távolság 20 méter, majd fordulónként 5-méter távolodás.

A megmérettetésről minden íjász részvételi okiratot kap mely, tanúsítja elszántságát és teljesítményét, és felkerül a Márciusi Erőpróba ranglistájára!

Részvételi díj egységesen: 1500 Ft.