Párduc Próba 2021 előkészületek
Koricsánszky Csaba
2021.05.05 20:39:38
Néhány előkészületi információ a Párduc Próbára.
A versenyen az első lövéseket 9 órakor adjuk le. Ahhoz, hogy pontosan tudjunk kezdeni 8 óra 20 perckor becsukjuk a regisztrációs könyvet. Aki addig nem érkezik meg, vagy nem regisztrál, sajnos nem vehet részt a Próbán, ezért kérünk mindenkit, hogy 7:20 és legkésőbb 8:15 között érkezzen meg, és regisztráljon. Itt fontos megjegyeznem, hogy a Párduc-gödör bejárata kissé átalakult. A cím és a bejárás változatlan, a mosó kijárataként kialakított rész egyben egy bejárat is, azon az úton kell bejönni, egészen hátra a Pesti út 95/B-re.
 
A verseny kiírása szerint 10 vesszővel lőjük a Próbát, viszont óhatatlan, hogy elveszítsünk, vagy eltörjünk (esetleg mások eltörjenek nekünk) vesszőt, ezért kérünk mindenkit, hogy a gördülékeny menet érdekében, mindenki rendelkezzen 15 darab egyforma, névvel ellátott vesszővel. Ez azért fontos, mert a táblából a vesszőket nem mindenki magának húzza, hanem értékelők gyűjtik be, és így könnyebben tudják azonosítani (emellett persze kérni fogják a soron következőt, hogy tudják névhez és archoz kötni a vesszőt).
 
Egy komoly erőnléti és koncentrációs igénybevételnek van kitéve az íjász, amit egész nap egy mezőn töltünk (fák között nehézkes a 240-120 méter közötti lövés), ezért javasoljuk hogy mindenki készüljön megfelelő védelemmel (kalap, naptej, napszemüveg ajánlott), illetve korábbi évek és más hasonló versenyen szerzett tapasztalatok alapján javasoljuk, hogy mindenki készítsen be egy törölközőt, vagy lepedőt, amivel az íját le tudja takarni, amíg nem használja, ugyanis az erős napsugárzás, és a hő hatás ártékony lehet az íjnak.
 
A nevezetteknek legkésőbb május 12., szerdáig van lehetőségük lemondani a regisztrációjukat (akik korábban szereztek előjogot, azokra is vonatkozik), amennyiben az illető nem jelzi, hogy nem tud/akar részt venni, és nem jelenik meg a versenyen későbbiekben a regisztrációját nem tudjuk elfogadni.